Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z valné hromady TJ 7.4.2017

23. 4. 2017

Zápis ze zasedání řádné valné hromady

spolku TJ Keramika Chumčany 7.4.2017

 

Valná hromada spolku TJ Keramika Chlumčany se uskutečnila v pátek 7.4.2017 od 18:00 hod. v jídelně budovy ZŠ v Chlumčanech.

 

1) Zahájení valné hromady

 

Předseda spolku Miloslav Samek přivítal členy výkonného výboru a delegáty jednotlivých oddílů sdružených v TJ (kopaná, badminton, tenis, SPV) s hlasovacím právem a stručně shrnul události od poslední volební VH v dubnu 2016. Vyzval také k minutě ticha za zemřelé členy TJ, zejména pak za dlouholetého sekretáře FO, který vykonával též funkce předsedy TJ a předsedy kontrolní komise spolku. Poté předal slovo tajemníkovi TJ Ivo Regnerovi, který byl stávajícím výkonným výborem pověřen vedením valné hromady.  

 

2) Informace o zapisovateli a ověřovateli zápisu, volba komisí

 

Přítomní byli informováni, že zápis z jednání VH povede Miluše Chladová a ověřovateli zápisu budou Zdeněk Vlna a Jiří Vaněček.

Poté byly zvoleny pracovní komise ve složení navrženém stávajícím výkonným výborem TJ, tj.:

-          mandátová komise - Jan Tomášek (předseda),Miloslav Kozel a Václav Franěk (15 hlasů)

-          návrhová komise - Zlatuše Krausová (předseda), Jan Dobrovolný a Jaroslav Křivan (15 hlasů)

-          volební komise - Michal Marák (předseda), Zdeněk Hodan a Martin Zoubek (15 hlasů).

 

3) Zpráva předsedy mandátové komise

 

Předseda mandátové komise Jan Tomášek uvedl, že k účasti na VH bylo navrženo podle počtu členů celkem 17 delegátů s hlasovacím právem (FO - 8, BO - 4, TO - 3 a SPV - 2 delegáti) a z tohoto počtu je přítomno celkem 15 delegátů, tedy nadpoloviční většina (valná hromada je tedy v souladu s Jednacím řádem spolku usnášeníschopná).

 

4) Schválení programu valné hromady

 

Ivo Regner (pověřený řízením VH) přednesl návrh programu valné hromady, který byl následně hlasy všech 15 delegátů odsouhlasen v tomto znění:

1)

Zahájení VH

2)

Informace o zapisovateli a ověřovateli zápisu, volba komisí

3)

Zpráva předsedy mandátové komise

4)

Schválení programu valné hromady

5)

Kontrola usnesení z minulé řádné valné hromady 2.4.2016

6)

Zpráva o činnosti TJ Keramika Chlumčany v roce 2016

7)

Zpráva o hospodaření TJ v roce 2016

8)

Zpráva kontrolní komise TJ za rok 2016

9)

Diskuze

10)

Schválení výroční zprávy spolku za rok 2016

11)

Doplňující volba člena kontrolní komise

12)

Usnesení

13)

Závěr valné hromady.

Bod č. 10) byl do programu zařazen na základě schválení návrhu předloženého členem VV J. Matouškem.

 

 

5) Kontrola usnesení z minulé řádné valné hromady 2.4.2016

 

Kontrolu usnesení z minulé řádné valné hromady 2.4.2016 provedla předsedkyně návrhové komise Z. Krausová. Bylo konstatováno, že všechny 4 úkoly (doručení zápisu z valné hromady členům VV a kontrolní komise, jeho zveřejnění na webových stránkách FO a TO, odeslání nových stanov a návrhu na zápis změn do spolkového rejstříku a jednání s obcí ohledně přístavby a rekonstrukce šaten) byly splněny.

 

6) Zpráva o činnosti TJ v roce 2016

 

Zprávu o činnosti spolku TJ Keramika Chlumčany za období roku 2016 přednesl předseda TJ Miloslav Samek. Účastníky valné hromady seznámil nejprve s dosaženými sportovními výsledky v roce 2016 (dle podkladů jednotlivých oddílů v rámci TJ), přičemž vyzdvihl zejména časově náročnou péči o mládež a její zapojení do činnosti TJ, především u BO a FO. Ocenil pomoc obce při financování  provozních nákladů na činnost spolku a také záslužnou činnost J.Matouška na úseku získávání dotací od MŠMT a KÚ PK pro TJ (vypracování a podávání žádostí, administrace a vyhodnocení akcí). Informoval o realizaci vrtu, který by měl přispět k výrazné úspoře nákladů na spotřebu vody ve sportovním areálu a pracích vykonávaných v rámci průběžné údržby a oprav budovy šaten. Kladně byla hodnocena též generální oprava fotbalového hřiště i řada dalších společenských i kulturních aktivit oddílů (úklid obce, hudební vystoupení v areálu TJ s občerstvením zajišťovaným L.Fuxem, soustředění BO na Šumavě, víkendový pobyt cvičitelek oddílu SPV v Kašperských Horách, organizace zájezdů či setkání vybraných členů při příležitosti 20 let založení TO apod.). Na závěr vystoupení poděkoval všem dobrovolným funkcionářům, trenérům, cvičitelkám a sportovcům za jejich záslužnou práci a dobrou reprezentaci obce Chlumčany.

 

7) Zpráva o hospodaření TJ v roce 2016

 

Hospodářka TJ Miluše Chladová informovala o hospodaření spolku v r. 2016, včetně stavu peněžních prostředků na účtu i v hotovosti k 31.12.2016 (celkem 137.304 Kč). Dále uvedla hlavní nákladové položky, které v loňském roce převýšily realizované výnosy (spolek dosáhl hospodářského výsledku - 46 tis.Kč).

 

8) Zpráva kontrolní komise TJ za rok 2016

 

Zpráva o činnosti kontrolní komise za rok 2016 nebyla zpracována ani přednesena z důvodu úmrtí předsedy komise Petra Štycha po déletrvající nemoci dne 30.3.2017. Na tuto skutečnost reaguje usnesení z VH - viz níže.

 

9) Diskuze

 

V rámci diskuze vystoupili tito delegáti:

-          M.Samek a Z.Krausová informovali oschválení daru - finančního příspěvku od obce Chlumčany ve výši 350 tis. Kč na nákup vozidla pro dopravu sportovců na soutěže a zápasy - bylo projednáno se zastupitelstvem obce dne 30.3.2017.

-          J.Milota vznesl dotaz, kdy bude s obcí podepsána veřejnoprávní smlouva na poskytnutí finančního příspěvku na činnost TJ pro rok 2017. Podle předsedy TJ M.Samka činí finanční příspěvek obce na letošní rok pro TJ 625.000 Kč - veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace byla s obcí uzavřena 14.12.2016.

-          V.Franěk navrhl zařadit do usnesení z VH závazný termín pro seznámení oddílů s výsledky zprávy kontrolní komise TJ za rok 2016 (nejdéle do 31.5.2017).

 

 

10) Schválení výroční zprávy spolku za rok 2016

 

Návrh výroční zprávy spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2016, vyžadované při podání žádostí o dotace, vypracoval člen VV J.Matoušek. Tento dokument byl hlasy všech 15 přítomných delegátů schválen bez připomínek.

 

11) Doplňující volba člena kontrolní komise TJ

 

Za řízení předsedy volební komise Michala Maráka byl počtem 11 hlasů delegátů zvolen novým členem kontrolní komise TJ (namísto zemřelého Petra Štycha) jako nový člen Pavel Pitter (za badmintonový oddíl). Jmenovaný tuto funkci přijímá.

 

12) Usnesení

 

Návrh na usnesení ze zasedání valné hromady přednesla předsedkyně návrhové komise Z. Krausová. Plným počtem 15 hlasů bylo schváleno níže uvedené usnesení:

 

Valná hromada spolku TJ Keramika Chlumčany, uskutečněná dne 7.4.2017: 

a)

bere na vědomí zprávu o činnosti spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2016.

b)

schvaluje:

-          zprávu o hospodaření a výsledek hospodaření TJ za r. 2016

-          výroční zprávu spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2016

-          jako nového člena kontrolní komise Pavla Pittera.

c)

ukládá kontrolní komisi TJ povinnost vypracovat zprávu o její činnosti za rok 2016 a předložit ji výkonnému výboru do 17.5.2017.

d)

 

 

ukládá výkonnému výboru TJ Keramika:

-          doručit všem předsedům oddílů, členům výkonného výboru a kontrolní komise TJ nejdéle do 14 dnů ode dne ukončení zasedání valné hromady zápis ze zasedání této valné hromady, včetně usnesení

-          zápis ze zasedání valné hromady TJ 7.4.2017 zveřejnit v souladu s platnými  stanovami na webových stránkách fotbalového a tenisového oddílu

-          seznámit předsedy všech oddílů v rámci TJ s výsledky zprávy kontrolní komise za rok 2016 (v termínu do 31.5.2017)

-          odeslat Krajskému soudu v Plzni do 30.6.2017 návrh na zápis změn do spolkového rejstříku (nový člen a nový předseda kontrolní komise).

 

13) Závěr valné hromady

 

Řídící zasedání poděkoval přítomným za účast a upozornil, že po skončení valné hromady bude v souladu s Volebním řádem TJ z řad členů kontrolní komise zvolen její předseda.

 

V Chlumčanech dne 18.4.2017

 

Zapsala: Miluše Chladová

Obsah zápisu ověřili: Zdeněk Vlna

                                          Jiří Vaněček

 

 

Zápis z volby předsedy kontrolní komise TJ 7.4.2017

 

Po ukončení valné hromady proběhla dne 7.4.2017 od 19:30 hod. za řízení předsedy volební komise Michala Maráka volba nového předsedy kontrolní komise, a to z důvodu úmrtí dosavadního předsedy komise Petra Štycha.

Nejprve byl podán návrh na předsedu kontrolní komise spolku TJ Keramika Chlumčany a následně byla počtem 2 hlasů na dobu zbývajících 3 let platnosti mandátu do této funkce zvolena dosavadní členka kontrolní komise Ing. Daniela Kottová.

Svou svéprávnost a způsobilost vykonávat funkci předsedy kontrolní komise TJ potvrzuje zvolená osoba písemným čestným prohlášením. Zároveň souhlasí s tím, že její osobní a jiné údaje v rozsahu požadovaném příslušnými právními předpisy budou zapsány do spolkového rejstříku, vedeného Krajským soudem v Plzni.

Regulérnost provedení volebního aktu v souladu s novým Volebním řádem TJ, schváleným valnou hromadou spolku dne 2.4.2016, potvrzuje svým podpisem též předseda volební komise Michal Marák.

 

V Chlumčanech 18.4.2017

 

                                                ……………………………

                                         Podpis předsedy volební komise      

 

Zapsala: Miluše Chladová

 

Obsah zápisu ověřili: Zdeněk Vlna

                                          Jiří Vaněček