Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podmínky členství v TO

 

PODMÍNKY ČLENSTVÍ V TENISOVÉM ODDÍLU

TJ KERAMIKA CHLUMČANY V ROCE 2024

 

1) Přihlášky k členství v oddílu

Noví zájemci o členství v oddílu vyplní tiskopis přihlášky, který jim poskytne na požádání předseda TO nebo si jej mohou stáhnout na webové stránce tenisového oddílu www.tenischlumcany.estranky.cz v záložce „Podmínky členství“. Řádně vyplněnou a podepsanou přihlášku předá zájemce o členství osobně nebo prostřednictvím kteréhokoli z členů výboru předsedovi TO, který vede evidenci členů oddílu, včetně evidence podle jednotlivých věkových kategorií.

 

2) Brigády na údržbu kurtů

V r. 2024 nejsou pro konání brigád k údržbě kurtů stanoveny závazné termíny. Každý člen oddílu ve věku od 15 let výše (muž) je povinen odpracovat minimálně 4 brigádnické hodiny. Organizací brigád a vedením evidence odpracovaných hodin v sešitu v místnosti pro tenisty byl pověřen člen výboru František Lösch. Cílem je zprovoznění kurtů do 31. 5. 2024.   

Hlavní úkoly při brigádách na kurtech jsou následující:

  • Vyčištění rigolu kolem oplocení kurtů, odstranění a odvoz zbytků trávy z kurtů
  • Uchycení plachet a reklamních bannerů na oplocení
  • Ověření funkčnosti nářadí na úpravu kurtů (kolečko, hrabla, síťovačky apod.)
  • Zválcování povrchu obou kurtů (po vyschnutí), srovnání povrchu obou kurtů
  • Pohoz kurtů antukou v potřebném množství + konečné zválcování plochy
  • Kontrola správného vyměření rozměrů obou kurtů a ukotvení umělých čar
  • Provést uchycení obou sítí mezi sloupky, nákup nové hadice k postřiku a její připojení
  • Přemístit obě rozhodcovské stolice na kurty (uskladněny v přilehlé garáži)
  • Zavést elektrickou přípojku k pergole, obnovit nátěr stávající pergoly luxolem
  • Provedení postřiku proti plevelům (opakovaně v průběhu sezóny)
  • Zalévání a údržba (stříhání) keřů bohyně šarlatové podél kurtů (průběžně).

Práce charakteru válcování a hrubé úpravy kurtů budou provedeny ve spolupráci se správcem sportovního areálu Markem Tomíškem.

 

3) Základní výše členského oddílového příspěvku a brigádnické hodiny

Na kurtech jsou oprávněni hrát jen členové se zaplaceným oddílovým příspěvkem na příslušný rok, jehož konečná výše bude u dospělých hráčů a dorostenců záviset na počtu brigádnických hodin jím odpracovaných do 31. 5. 2024.

Věková

kategorie

Výše základ. příspěvku

Stanovený počet

brigádnic. hodin

Muži nad 18 let (nar. 2005 a dříve) 

1 000 Kč

4 hodiny

Ženy nad 18 let (nar. 2005 a dříve) 

200 Kč

brigády dobrovolné

Dorostenci 15-18 let (nar. 2006 - 2009)

400 Kč

4 hodiny

Dorostenky 15-18 let (nar. 2006 - 2009)

200 Kč

brigády dobrovolné

Ženy nad 18 let (manželky členů TO)

100 Kč

brigády dobrovolné

Studenti od 15 do 26 let

100 Kč

4 hodiny

Studentky od 15 do 26 let

100 Kč

brigády dobrovolné

Žactvo do 14 let (nar.2009 a později)

0

brigády dobrovolné

Děti - členové jiných oddílů využívající kurty v Chlumčanech (do 14 let)

 

200 Kč

 

brigády dobrovolné

Udržovací příspěvek (dospělí nad 18 let) ***

200 Kč

brigády dobrovolné

*** „Udržovací příspěvek“ (bez povinnosti brigád) mohou zaplatit dospělí, kteří sice mají možností účastnit se oddílem pořádaných akcí (zájezdy apod.), ale nemají právo hry na kurtech (s výjimkou účasti v turnajích pořádaných oddílem za předpokladu řádného zaplacení vkladu do turnaje).

Základní členský příspěvek uvedený ve výše uvedené  tabulce se snižuje dospělým hráčům (nad 18 let) a dorostencům (15-18 let) za každou odpracovanou hodinu o 100 Kč. Příklady: Odpracuje-li dospělý hráč 4 hodiny, zaplatí příspěvek 1 000 - 400 = 600 Kč. Při odpracování 8 hodin zaplatí příspěvek 1 000 - 800 = 200 Kč atd.

 

4) Splatnost členského příspěvku

Členský příspěvek bude splatný ke dni 10. 6. 2024 poté, co bude provedeno vyhodnocení počtu brigádnických hodin odpracovaných členem do 31. 5. 2024.

Pro děti do 14 let - členy jiných oddílů, využívající kurty v Chlumčanech, je příspěvek ve výši 200 Kč splatný ke dni 1. využití kurtu

 

Členský příspěvek lze zaplatit těmito způsoby:

a)

převodem na účet hospodáře TO M. Veita číslo 6474099003/5500. Při vyplňování příkazu napíše člen do kolonky „zpráva pro příjemce“ své jméno a účel platby, např. „člen. příspěvek TO 2024 - Novák“. Po zaplacení obdrží plátce příspěvku od hospodáře obratem na svou e-mailovou adresu potvrzení o jeho úhradě nebo   

b)

v hotovosti hospodáři TO M. Veitovi, příp. předsedovi TO I. Regnerovi.

 

5) Podmínky členství pro nové členy oddílu

Noví členové oddílu s přihláškou podanou po 31. 5. 2024 nemají povinnost odpracovat brigádnické hodiny, zaplatí však zvýšený členský příspěvek v této výši:

Dospělí muži (datum nar.2005 a dříve)

800 Kč

Dorostenci 15 - 18 let (datum nar. 2006 - 2009)

300 Kč

Studenti od 15 do 26 let

200 Kč

U nově přihlášených žen a dorostenek se s ohledem na dobrovolnost brigád výše jejich příspěvku oproti bodu 2) nemění, tj. ženy zaplatí 200 Kč (manželky členů oddílu 100 Kč) a dorostenky 200 Kč. Nově přihlášené žactvo (do 14 let věku) je rovněž od platby příspěvku osvobozeno.

 

6) Různé

  • Od povinnosti zaplatit členský příspěvek bude osvobozen každý člen oddílu, který zajistí pro oddíl na rok 2024 příspěvek od sponzora s finančním plněním nejméně 2 000 Kč.
  • Ke dni 31. 12. 2024 budou z evidence členů vyřazeni členové, kteří v roce 2023 vůbec nehráli a nezaplatili členský příspěvek pro rok 2024 do 31.12.2024.
  • Pro hráče, kteří podají přihlášku do tenisové školičky, jsou stanoveny podmínky jejich členství samostatnými pravidly.  

 

 

V Chlumčanech dne 22. 3. 2024   

 

                                      Za oddíl tenisu TJ Keramika Chlumčany:

                                          Ing. Ivo Regner (předseda oddílu)

 

 

 

 

PODMÍNKY HRANÍ PRO NEČLENY ODDÍLU

TJ KERAMIKA CHLUMČANY V ROCE 2024

 

Pro tenisovou sezónu 2024 byly stanoveny následující podmínky pro nečleny tenisového oddílu TJ Keramika:

 

Cizí hráči mohou kurty využívat jen tehdy, nejsou-li právě obsazeny členy oddílu.

 

Nečlenové tenisového oddílu TJ Keramika Chlumčany (cizí hráči) se mohou zúčastnit hry na dvorcích jen za přítomnosti člena oddílu tenisu. Ten vybere od nečlenů před zahájením hry částku 100,- Kč/ hod.  Jde o sazbu za využití jednoho kurtu po dobu jedné hodiny - bez ohledu na počet hráčů, kteří kurt využívají. Povinnost úhrady této částky mají všichni nečlenové, kteří dosáhnou v kalendářním roce věku 15 let a více.

 

Děti (chlapci i dívky), které v roce 2024 dosáhnou věku 14 let nebo méně, za využívání kurtů neplatí. Při příchodu členů na kurty však musejí okamžitě hru přerušit a kurty opustit.      

 

Přítomný člen oddílu předá vybranou hotovost při nejbližší příležitosti hospodáři oddílu k zaevidování příjmu.

 

 

 

V Chlumčanech dne 22. 3. 2024

 

                                    Za oddíl tenisu TJ Keramika Chlumčany:

                            Ing. Ivo Regner (předseda oddílu)

 

 

 

PODMÍNKY PRO POŘÁDÁNÍ CELODENNÍCH

AKCÍ NA KURTECH TJ KERAMIKA CHLUMČANY

 

Po projednání členskou schůzí 26.3.2010 byly stanoveny tyto podmínky pro využívání tenisových kurtů TJ Keramika při celodenních akcích pořádaných OTS Plzeň-jih, tenisovým oddílem a při tenisových akcích soukromého charakteru.

1)

Kurty jsou přednostně využívány pro pořádání pravidelných akcí, organizovaných tenisovým oddílem TJ Keramika (Chlumčany Cup, Maty Cup, Mix Cup, turnaj žen, turnaj pro dětí ZŠ Chlumčany apod.) a soutěží družstev (Davis Cup neregistrovaných apod.). Při těchto akcích, pořádaných pro členy tenisového oddílu a pro mládež, které jsou zároveň přístupny i veřejnosti, tenisový oddíl jako pořadatel využívá kurty zdarma.   

2)

Tenisové turnaje soukromého charakteru, na něž jsou pozváni jen vybraní lidé (nejsou určeny veřejnosti), mohou být na kurtech pořádány pouze tehdy, nebudou-li kolidovat s akcemi uvedenými pod bodem 1) a za předpokladu, že bude termín jejich konání předem odsouhlasen výborem tenisového oddílu. 

Pořadatel soukromé celodenní akce požádá písemně (příp. e-mailovou poštou) tenisový oddíl o rezervaci kurtů nejdéle 30 dnů před plánovaným termínem akce. V žádosti o rezervaci uvede název akce, požadovaný termín, přibližný počet účastníků akce a počet kurtů, které budou po celý den využívány.

Výbor oddílu je povinen informovat žadatele o výsledku nejdéle do 14 dnů od doručení žádosti o rezervaci. V případě kladného stanoviska zajistí výbor oddílu informovanost všech členů oddílu umístěním informace o konání soukromé akce u vstupu na tenisové kurty. Pokud oddíl žádost z mimořádně závažných důvodů zamítne, je povinen nabídnout žadateli jiný volný (náhradní) termín. 

Výše celodenního pronájmu za 1 kurt je stanovena na:

- 500 Kč, bude-li pořadatelem soukromé akce člen tenisového oddílu TJ Keramika Chlumčany

- 1.000 Kč, bude-li pořadatelem soukromé akce nečlen tenisového oddílu TJ Keramika Chlumčany.

V případě celodenního pronájmu obou kurtů je výše pronájmu dvojnásobná.

Výše nájemného je paušální částkou za možnost celodenního využití 1 kurtu či obou kurtů a musí být uhrazena nejdéle 3 dny před konáním akce. Nájemné se platí v hotovosti hospodáři, případně předsedovi tenisového oddílu spolku TJ Keramika Chlumčany.

Tyto podmínky pro pořádání celodenních tenisových akcí na kurtech TJ Keramika Chlumčany nabývají platnosti počínaje tenisovou sezónou 2010 a platí na dobu neurčitou. 

 

V Chlumčanech dne 26.3.2010

 

                                 Za oddíl tenisu TJ Keramika Chlumčany:

                              Ing. Ivo Regner (předseda oddílu)