Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z valné hromady TJ 3. 5. 2022

10. 5. 2022

Zápis ze zasedání řádné valné hromady

spolku TJ Keramika Chumčany 3. 5. 2022

 

Valná hromada spolku TJ Keramika Chlumčany se uskutečnila v úterý 3. 5. 2022 od 18:00 hod. v salónku budovy Kulturního domu v Chlumčanech.

 

1) Zahájení valné hromady

Předseda spolku Miloslav Samek přivítal jak členy výkonného výboru, tak i delegáty jednotlivých oddílů sdružených v rámci TJ (kopaná, badminton, tenis, SPV) s hlasovacím právem a přítomné hosty (starostka a místostarosta obce). Uvedl, že tato valná hromada je nevolební a koná se po odložení valné hromady v roce 2021 v důsledku covidových opatření. Poté předal slovo tajemníkovi TJ Ivo Regnerovi, který byl pověřen výkonným výborem vedením valné hromady.  

 

2) Informace o zapisovateli a ověřovateli zápisu, volba komisí

Přítomní byli informováni, že zápis z jednání VH povede Marek Tomíšek a ověřovateli zápisu budou Jiří Vaněček a Miluše Chladová.

Poté byly zvoleny pracovní komise ve složení navrženém stávajícím výkonným výborem TJ, tj.:

  • mandátová komise - Pavel Rom (předseda), Zdeňka Bártová a Michal Veit (14 hlasů)
  • návrhová komise - Zlatuše Krausová (předseda), Karel Ausberger a Dana Konečná (14 hlasů).

 

3) Zpráva předsedy mandátové komise

Předseda mandátové komise Pavel Rom uvedl, že k účasti na VH bylo navrženo podle počtu členů celkem 17 delegátů s hlasovacím právem (FO - 8, BO - 4, TO - 3 a SPV - 2 delegáti) a z tohoto počtu je přítomno celkem 14 delegátů, tedy nadpoloviční většina (valná hromada je tedy v souladu s platným Jednacím řádem spolku usnášeníschopná).

 

4) Schválení programu valné hromady

Ivo Regner (pověřený řízením VH) přednesl návrh programu valné hromady, který byl následně hlasy všech 14 přítomných delegátů odsouhlasen v tomto znění:

1)

Zahájení VH

2)

Informace o zapisovateli a ověřovateli zápisu, volba komisí

3)

Zpráva předsedy mandátové komise

4)

Schválení programu valné hromady

5)

Kontrola usnesení z minulé řádné valné hromady 3. 6. 2020

6)

Zpráva o činnosti TJ Keramika Chlumčany v roce 2021

7)

Zpráva o hospodaření TJ v roce 2021

8)

Zpráva kontrolní komise TJ za rok 2021

9)

Schválení výroční zprávy TJ za rok 2021

10)

Diskuze

11)

Usnesení

12)

Závěr valné hromady

 

5) Kontrola usnesení z minulé řádné valné hromady 3. 6. 2020

Kontrolu usnesení z minulé řádné valné hromady 3. 6. 2020 provedla předsedkyně návrhové komise Z. Krausová. Bylo konstatováno, že všechny uložené úkoly (doručení zápisu z valné hromady členům VV a jeho zveřejnění na webových stránkách FO a TO a zaslání návrhu na zápis změn do spolkového rejstříku, které vyplynuly z voleb výkonného výboru a kontrolní komise v roce 2020) byly ve stanovených termínech splněny.    

 

 

6) Zpráva o činnosti TJ v roce 2021

Zprávu o činnosti spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2021 přednesl předseda TJ Miloslav Samek. Účastníky valné hromady seznámil především s dosaženými sportovními výsledky (dle podkladů jednotlivých oddílů sdružených v rámci TJ).

FO - byla vyzdvižena široká základna hráčů a výsledky v okresních a krajských mistrovských soutěžích (účast 7 družstev všech věkových kategorií, mimo soutěže stará garda a přípravka), obětaví trenéři. A-mužstvo dospělých bojuje o postup do 1. A třídy, hráči dorostu slouží k doplňování A-týmu a B-týmu. Kladem je též velký zájem o fotbal u nejmenších dětí.

BO - jeho činnost byla výrazně ovlivněna proticovidovými opatřeními (do května zrušeny všechny soutěže). V létě se uskutečnilo tradiční soustředění na Šumavě, od září proběhla soutěžní sezóna s účastí 3 družstev (B-tým získal titul přeborníka oblasti). Úspěšná byla i mládež - řada medailí na turnajích v Plzni i okolí. Stále zůstávají nevyhovující tréninkové podmínky (tréninky v různých halách).

TO - v roce 2021 dovršil celkem 25 let své existence (odložená oslava současných i bývalých členů oddílu proběhne 14. 5. 2022 - k této akci vytištěna brožura o činnosti). Oddíl eviduje 75 členů, kladně hodnocen vyšší podíl mládeže díky tenisové školičce M. Veita. Pro jednotlivce uspořádal TO turnaj pro děti ZŠ a sérii turnajů všech věkových kategorií pod názvy Chlumčany Cup, Mix Cup a Women Cup, nechyběl ani tenisový zájezd do Prahy v listopadu.

SPV - ženy se k pravidelnému cvičení (2x týdně) v tělocvičně ZŠ vrátily v září, při příznivém počasí využívají venkovní školní víceúčelové hřiště. Cvičení zaměřeno na aerobic, stepaerobic a bodyforming s prvky jógy. V závěru roku pořádáno vždy v sobotu kondiční kruhové cvičení.

M. Samek dále zmínil chystané investice - přestavbu a modernizaci sportovního areálu (hřiště s umělým povrchem) a vybudování multifunkčního centra v KD (využití BO). Na závěr vystoupení poděkoval všem hráčům, trenérům a funkcionářům za dobrou reprezentaci spolku a rovněž obci a sponzorům za jejich zásadní finanční podporu.

 

7) Zpráva o hospodaření TJ v roce 2021

Hospodářka TJ Vladimíra Švajcrová informovala o hospodaření spolku v r. 2021, včetně stavu peněžních prostředků na účtu i v hotovosti k 31. 12. 2021 (celkem 263 tis. Kč). Dále uvedla hlavní nákladové položky, které byly v loňském roce vyšší než realizované výnosy (spolek dosáhl záporného hospodářského výsledku - 196 tis. Kč).

 

8) Zpráva kontrolní komise TJ za rok 2021

Zprávu o činnosti kontrolní komise za rok 2021 přednesla předsedkyně této komise Jana Regnerová. Při prověrce vedení účetních dokladů a účetních knih jednotlivých oddílů, vlastního účetnictví a bankovních výpisů TJ za rok 2021 nebyly zjištěny nedostatky.

 

9) Schválení výroční zprávy TJ za rok 2021

Návrh výroční zprávy spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2021, vyžadované při podávání žádostí o dotace, vypracoval člen VV Jindřich Matoušek. Zpráva se člení na několik částí - obecné informace o spolku, hlavní a vedlejší činnost, struktura organizace, členská základna (celkem 406 členů) a hospodaření organizace. Přílohou zprávy je výsledovka a rozvaha k datu 31. 12. 2021. Tento dokument byl hlasy všech přítomných delegátů bez připomínek schválen.

 

10) Diskuze

V diskuzi vystoupili následující hosté a členové TJ:

V. Štejrová (starostka OÚ) - ve svém vystoupení informovala o plnění předvolebních slibů současného vedení obce ve vztahu ke sportovcům. Zmínila získání KD a sportovního areálu do vlastnictví obce, následnou rekonstrukci KD a chystané změny ve sportovním areálu. Za velké vítězství označila prosazení vybudování hřiště s umělým povrchem - v dubnu t. r. byla schválena smlouva o dílo (realizace na podzim t. r.). Obec by měla do konce roku 2022 proinvestovat poskytnutý úvěr ve výši 50 mil. Kč. Do konce letošního roku by měly být připraveny další projekty, včetně souběžné rekonstrukce velkého sálu a restaurace v KD - měla by se uskutečnit v dalších cca 2 letech, kdy bude restaurace zřejmě dočasně uzavřena (výběrové řízení k provozování salónků v 1. patře KD nebylo úspěšné). Vyjádřila přesvědčení, že v realizaci těchto plánů by mělo pokračovat i případné nové vedení obce po letošních podzimních volbách, zcela však nemůže vyloučit odložení či pozastavení plánovaných úprav ve sportovním a kulturním areálu (výstavba tribuny se šatnami a sociálním zařízením, restaurací apod.). Plánované prodloužení tenisových kurtů na jaře t. r. nemohlo být realizováno z důvodu zcela mimořádného nárůstu cen kovových materiálů, teoreticky možná je realizace na podzim po skončení letošní sezóny. Akce by však musela být předem schválena na zasedání zastupitelstva obce dne 19. 5. 2022.

S. Dušek (místostarosta OÚ) - zdůraznil důležitost vytvoření podmínek pro smysluplné vyžití dětí (nebezpečí drog, obezity, sezení u PC či mobilů) - nyní se projektuje in-line dráha ve sportovním areálu.

J. Vaněček (předseda BO) vyjádřil zklamání nad protahující se rekonstrukcí velkého sálu KD     i nad tím, že nelze provést rekonstrukci sálu samostatně. Oddíl již několik let musí svou činnost provozovat ve 3 různých halách v Chlumčanech a Dobřanech, což je organizačně velmi složité. Upozornil také, že v Chlumčanech se poslední taneční zábava konala před 7 lety. K tomu oba zástupci obce vysvětlili časovou náročnost postupů stavebního řízení dle platného stavebního zákona (výběrová řízení - schvalování v zastupitelstvu), obtížné je i jednání s projektanty. Snahu současného vedení obce podpořil též K. Hodinář (TO), který ocenil zejména práci J. Boháče při rekonstrukci KD. K problému sálu se vyjádřila též členka BO Z. Krausová, podle níž příprava badmintonistů na různých místech nevede k upevnění party. Na druhé straně ocenila snahu obce pomoci sportovcům (v porovnání s obcí Vstiš, kde též působí, je podpora zdejšího OÚ výrazně vyšší).

 

11) Usnesení

Návrh na usnesení ze zasedání valné hromady přednesla předsedkyně návrhové komise Z. Krausová. Plným počtem 14 hlasů bylo schváleno níže uvedené usnesení:

Valná hromada spolku TJ Keramika Chlumčany, uskutečněná dne 3. 5. 2022:

a)

bere na vědomí zprávu o činnosti spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2021

b)

schvaluje:

  • zprávu o hospodaření TJ za r. 2021
  • zprávu kontrolní komise TJ za rok 2021
  • výroční zprávu TJ Keramika Chlumčany za rok 2021

c)

 

 

 

ukládá výkonnému výboru TJ Keramika:

  • doručit všem předsedům oddílů, členům statutárního orgánu - výkonného výboru a kontrolní komise TJ nejdéle do 14 dnů ode dne ukončení zasedání valné hromady zápis ze zasedání této valné hromady, včetně přijatého usnesení
  • zápis ze zasedání valné hromady TJ 3. 5. 2022 zveřejnit ve stejném termínu v souladu s platnými stanovami na webových stránkách fotbalového a tenisového oddílu

 

12) Závěr valné hromady

Řídící zasedání poděkoval přítomným za účast a valnou hromadu v souladu s platným Jednacím řádem TJ ukončil.

 

V Chlumčanech dne 7. 5. 2022

 

 Zapsal: Marek Tomíšek

 

Obsah zápisu ověřili: Miluše Chladová

 

                                  Jiří Vaněček