Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z členské schůze TO 22. 3. 2024

26. 3. 2024

Zápis z členské schůze tenisového oddílu

TJ Keramika Chlumčany 22. 3. 2024

Účast: K. Hodinář, M. Holá, J. Koláček, M. Kozel, F. Lösch, M. Marák, V. Matýs st., V. Matýs ml., I. Milotová, I. Regner, P. Rom, R. Vacovský, Z. Vaňous, M. Veit

Omluven: J. Vaněček

 

Členská schůze TO Chlumčany za účasti 14 přítomných členů projednala tyto záležitosti:

 

1) Plán akcí TO Chlumčany na rok 2024

Plán akcí oddílu tenisu na rok 2024 byl schválen po předchozí diskuzi a provedení několika změn oproti původnímu návrhu. Konkrétní termíny všech akcí najdou členové na oddílovém webu v záložce „Aktuality - Plán akcí TO na rok 2024.“

Termíny akcí pořádaných oddílem jsou následující:

  • 1. 6. 2024 - exhibiční zápas 2 smíšených družstev o Pohár Chlumčan
  • 16. 6. 2024 - turnaj dětí ZŠ Chlumčany + dovednostní soutěž pro žáky školičky
  • 13. 7. 2024 - Chlumčany Cup veteránů nad 50 let (dvouhra a čtyřhra mužů)
  • 3. 8. 2024 - tenisový turnaj Chlumčany Cup ve čtyřhře (neregistrovaní hráči)
  • 31. 8. 2024 - Maty Cup (turnaj ve čtyřhře)
  • 7. 9. 2024 - tenisový turnaj Chlumčany Cup ve dvouhře (neregistrovaní hráči)
  • 21. 9. 2024 - Women Cup (turnaj žen) + Mix Cup (smíšená čtyřhra) Chlumčany

Bylo shodnuto, že uvedené akce budou začínat od 9:00 hod. Občerstvení účastníků zajistí M. Marák za pomoci Z. Vaňouse. Plán akcí bude průběžně doplňován o další akce - turnaje pořádané jinými tenisovými oddíly či kluby apod.

 

2) Podmínky členství v TO Chlumčany na rok 2024

Podmínky členství v TO schválené pro letošní rok jsou zveřejněny na webu TO v záložce „Podmínky členství“ a vycházejí z loňského roku. Jedinou podstatnější změnou je zrušení dosavadního systému dodatečného příspěvku za každou neodpracovanou hodinu s tím, že nově bude výše členského příspěvku člena oddílu pro rok 2024 na počtu jím odpracovaných brigádnických hodin do 31. 5. 2024. V souvislosti s tím byla zvýšena základní sazba příspěvku u dospělých tenistů (nad 18 let) na 1 000 Kč, přičemž za každou odpracovanou hodinu bude příspěvek člena snížen o 100 Kč. Příklad: při odpracování 4 hod. brigád se částka 1 000 Kč sníží o 400 Kč a konečná výše příspěvku bude 600 Kč (tj. jako vloni). Pro tenisty v kategorii dorostu (15 - 18 let) je stanovena základní sazba příspěvku 400 Kč se snížením o 100 Kč za odpracovanou hodinu. Povinnost zaplatit příspěvek se stanoví do 10. 6. 2024. Platbu členského příspěvku lze realizovat buď v hotovosti k rukám předsedy oddílu Ivo Regnera, nebo na účet Michala Veita (na schůzi byl pověřen vedením účetnictví oddílu), uvedený na webu TO v záložce „Podmínky členství“. Podmínky členství stanoví též hlavní úkoly, které je třeba při úpravě kurtů a jejich okolí v jarním období (v dubnu a počátkem května) provést. Organizací brigád byl pověřen František Lösch, který dohodne s brigádníky konkrétní termíny (s přihlédnutím k počasí) a bude průběžně evidovat v sešitu v místnosti pro tenisové potřeby datum brigády, jména brigádníků a počet jimi odpracovaných hodin. Předseda oddílu předběžně upozornil také na chystanou celostátní akci s názvem „Ukliďme Česko“, která zřejmě proběhne v sobotu 6. 4. 2024. Akci organizuje obec spolu s Mysliveckým sdružením a tenisté provádějí jarní úklid na kurtech a v jejich okolí ve spolupráci s oddílem kopané, který má zpravidla k dispozici dodávkové vozidlo (lze jej využít i pro odvoz nepotřebného materiálu do sběrného dvora).  

 

3) Volba nového výboru TO

Všichni členové pozvaní na ČS obdrželi zároveň s pozvánkou v příloze také základní zásady volby nového výboru TO na období 2024 - 2028. Většina přítomných členů odhlasovala provedení volby pětičlenného výboru výběrem z kandidátky čítající 15 osob vyplněním a odevzdáním hlasovacích lístků hned v průběhu schůze s tím, že další následné elektronické podání hlasovacích lístků nepřítomnými členy bylo odmítnuto. Platným způsobem bylo podáno celkem 15 hlasů a po sečtení všech hlasovacích lístků byli členy výboru zvoleni:

1.

REGNER Ivo

15 hlasů

2. - 3.

MATÝS Václav st.

14 hlasů

2. - 3.

LOSCH František

14 hlasů

4.

VAŇOUS Zbyněk

13 hlasů

5.

MARÁK Michal

12 hlasů

6.

VEIT Michal (náhradník)

5 hlasů

Po kontrole správnosti výsledků byla provedena volba funkcionářů s tímto výsledkem:

Funkce

Jméno

Předseda oddílu, člen VV TJ

REGNER Ivo

Jednání se sponzory

MATÝS Václav

Péče o areál, organizace brigád

LOSCH František

Občerstvení při akcích

MARÁK Michal

Člen výboru

VAŇOUS Zbyněk

Hospodář, péče o mládež, člen VV TJ

VEIT Michal

 

4) Různé - diskuze

Aktuální informace od ZČTS - dne 5.1.2024 zaslal Zpč. tenisový svaz všem tenisovým oddílům tradiční přehled termínů a důležitých informací pro sezónu 2024. Obsah: Oddíly platí každoročně tzv. kolektivní registraci na nadcházející rok (náš TO již tento registrační poplatek ve výši 300 Kč zaplatil. Pro letošní rok nabízí ZČTS pro TO a TK tenisové míče Wilson Premier Tour v ceně 30 Kč/ks. Jedna dóza se 4 míči tak bude stát 120 Kč a 1 krabice míčů obsahující 18 dóz 2 160 Kč. Bylo shodnuto, že s ohledem na minimální zásobu míčů Wilson je třeba co nejdříve dokoupit na ZČTS 2 krabice míčů. 

Situace v ČTS - v tisku byla zveřejněna informace, podle níž má ČTS po zadržení předsedy Kaderky svolá 7. 6. pod vedením dočasného šéfa Jana Stočese mimořádnou VH, na níž by měl být I. Kaderka odvolán z funkce předsedy ČTS a také další obviněný V. Flégl z funkce předsedy dozorčí rady ČTS. Pak bude řešen další postup ČTS v této situaci, kdy svazu hrozí vrácení nemalých dotací poskytnutých mu ze strany NSA apod. (to může negativně ovlivnit i jednotlivé menší tenisové oddíly).    

Davis Cup Plzeň - na webu TK Škoda Plzeň jsem zatím nenašel žádné bližší informace o pravidlech této soutěže v letošním roce (do kdy zaslat přihlášky, soupisky, platba startovného apod.). Je třeba mít připravené zejména soupisky pro 3. ligu (A) a 4.ligu (B).

Sponzoři - ve VV TJ byly ze strany TJ podepsány 3 smlouvy o pronájmu reklamní plochy se 3 sponzory, Smlouvy s J.Kastnerem a firmou LuHoP s.r.o. byly předány V. Matýsovi a smlouva s firmou Levná kanalizace s.r.o. K. Hodinářovi, kteří se pokusí kontaktovat tyto sponzory za účelem podpisu smluv a inkasu peněz.

 

V Chlumčanech 26. 3. 2024

Zapsal: Ivo Regner

            (předseda TO)