Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční turnaj ve stolním tenisu 28.12.2017 - výsledky

1. 1. 2018

Výsledky vánočního turnaje

ve stolním tenisu 2017

 

17. ročník oblíbeného vánočního turnaje ve stolním tenisu, organizovaného oddílem badmintonu (od roku 2015 též ve spolupráci s oddílem tenisu) spolku TJ Keramika Chlumčany, se tentokrát uskutečnil ve čtvrtek 28.12.2017 na 4 stolech v tělocvičně ZŠ v Chlumčanech. Ve dvouhře se představilo celkem 15 hráčů a ve čtyřhře pak 6 párů.

Po přivítání účastníků, vysvětlení pravidel a společném snímku byla úvodní disciplínou na rozehřátí tradiční Amerika. V obíhání kolem stolu byl nejúspěšnější Josef Dolanský, který tak přerušil vítěznou sérii Antonína Levory z posledních 2 let.

Poté již následovaly zápasy dvouhry jednotlivců ve skupinách s nasazením nejlépe umístěných hráčů v r. 2016. Nepřítomné M. Kozla (v r. 2016 druhý) a J. Urbana (třetí) však dokonale nahradili 2 nováčkové turnaje S. Šilhavý a Z. Holický. Ti přijeli až z Třemošné a oba se zaslouženě probojovali mezi nejlepší čtyřku. Vítězem singlu se stal stejně jako před rokem Petr Šesták ze Dnešic, jehož finálová bitva s šestinásobným vítězem turnaje Jiřím Vaněčkem měla opravdu výbornou úroveň a rozhodly ji prakticky 2 míčky.   

 

 

Čtvrtfinále:

Z. Holický - R. Vacovský 2:1

P. Šesták - M. Ježek 2:0

J. Vaněček - J. Tomášek 2:0

S. Šilhavý - J. Dolanský 2:0

 

 

Semifinále:

P. Šesták - S. Šilhavý 2:0

J. Vaněček - Z.Holický 2:1

 

Finále:

P. Šesták - J. Vaněček 2:1

(19:21. 21:19. 21:19)

Konečné pořadí turnaje ve dvouhře:

 

Pořadí

Dvouhra

1.

Petr Šesták

2.

Jiří Vaněček

3. - 4.

Stanislav Šilhavý

3. - 4.

Zdeněk Holický

5. - 8.

Josef Dolanský

5. - 8.

Jan Tomášek

5. - 8.

Martin Ježek

5. - 8.

Roman Vacovský

 

Ve čtyřhře dominovala také dnešická dvojice ve složení Petr Šesták (vítěz singlu) a Bohumil Prosser   Čest „tenistů“ zachránili J. Koláček a R. Vacovský ziskem 2. místa.

 

Konečné pořadí turnaje ve čtyřhře:

 

Pořadí

Čtyřhra

1.

Petr Šesták, Bohumil Prosser  

2.

Jiří Koláček, Roman Vacovský

3.

Jiří Vaněček, Jan Tomášek

4.

Miloslav Samek, Antonín Levora

 

O zdar celé akce se postaral jako vždy spolehlivý pořadatelský tým oddílu badmintonu v čele s J. Vaněčkem (pozvánky a organizace turnaje, nasazení a rozlosování hráčů atd.), Z. Vlnou (zajištění občerstvení pro všechny přítomné), P. Pitterem (výběr startovného). Zajištěním vkusných akrylátových trofejí pro vítěze a fotodokumentací akce přispěl též předseda TO.    

Po skončení sportovních bojů pak následovala v klubovně badmintonu ještě „dohrávka“ turnaje v uvolněné „vánoční“ atmosféře. Nezbývá tedy nic jiného než popřát všem účastníkům, aby se na turnaj ve stolním tenisu do Chlumčan rádi vraceli a turnaji jako takovému další dlouhá a úspěšná léta. 

 

Vybrané fotografie z vánočního turnaje ve stolním tenisu

28.12.2017 najdete ve Fotoalbu v záložce Ostatní -

Stolní tenis 2015 - 2017.