Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslava 20 let založení TO Chlumčany 22.10.2016

24. 10. 2016

TENISTÉ V CHLUMČANECH

OSLAVILI KULATÉ JUBILEUM

 

Tenisový oddíl je nejmladším ze 4 oddílů spolku, který působí pod hlavičkou TJ Keramika Chlumčany. Jeho počátky se datují rokem 1996, a tak mohli chlumčanští tenisté o minulém víkendu bilancovat už 20 let své činnosti. Na slavnostním večeru v restauraci W-klub v sousedních Dobřanech se v sobotu 22.10.2016 sešla necelá čtyřicítka tenistů z Chlumčan i okolí a chybět nemohli samozřejmě ani pozvaní hosté - zástupci sponzorů oddílu, obce Chlumčany, mateřské TJ Keramika i Českého tenisového svazu.

Po přivítání pozvaných členů a hostů moderátorem večera Ing. Robertem Kottem nejprve všichni přítomní vyslechli slavnostní projev předsedy oddílu Ing. Ivo Regnera, který zavzpomínal na dobu, kdy byla ve sportovním areálu v Chlumčanech dokončena výstavba 2 antukových kurtů a ustavující členská schůze oddílu zvolila dne 6.10.1996 první výbor oddílu. Vyzdvihl počáteční nadšení a stovky hodin odpracovaných členy při úpravě kurtů i postupném vylepšování tenisového areálu (vybudování kryté pergoly, pokládka zámkové dlažby podél kurtů, instalace umělých čar apod.). Ocenil přístup členů k reprezentaci oddílu v okresní soutěži družstev neregistrovaných hráčů Davis Cup (pravidelná účast 2 týmů) a jejich iniciativu při pořádání každoročních tenisových turnajů pro dospělé, děti místní ZŠ, veterány, ženy i smíšené dvojice. Oblíbené jsou i zájezdy na utkání českých tenistů a tenistek v Davis Cupu a Fed Cupu i na tenisové turnaje jednotlivců (Roland Garros v Paříži, turnaje v Římě, Madridu či Halle) a také exhibiční zápasy bývalých světových hvězd Lendla, Samprase, Edberga, Agassiho či Grafové. Zájemce o členství v oddílu odkázal na webové stránky www.tenischlumcany.estranky.cz, obsahující kompletní sportovní výsledky a další informace o činnosti oddílu. Na závěr vyjádřil předseda oddílu přání, aby se do činnosti oddílu ve větší míře zapojili mladí sportovci. Za dosavadní spolupráci poděkoval zástupcům obce Chlumčany a sponzorům chlumčanského tenisu.

Zpestřením akce bylo i promítání fotografií ze života oddílu na plátně, k nahlédnutí byly též písemné kroniky i několik čísel Chlumčanského občasníku s příspěvky tenisového oddílu. V rámci následné diskuze vystoupila v pozitivním duchu i řada hostů, včetně předsedy Západočeského tenisového svazu Ing. Zdeňka Štengla.

V dalším průběhu večera bylo 10 vybraných členů tenisového oddílu oceněno za zásluhy o rozvoj chlumčanského tenisu - ocenění převzali Ing. Robert Kott, Miloslav Kozel, Michal Marák, Václav Matýs, Ing. Ivo Regner, František Šambergr, Jiří Vaněček, Otakar Vokoun a 2 zástupci mladé generace - Stela Šambergrová a Robert Kott mladší.

Po předání ocenění a poděkování sponzorům ještě následoval zajímavý kvíz, při němž se soutěžící snažili uhádnout, čí podpis se nachází na tenisových míčcích. Pak už přišla na řadu chutná večeře a další program za doprovodu živé hudby k poslechu i tanci pokračoval až do nedělních ranních hodin.

Účastníci akce se rozcházeli v dobré náladě a s předsevzetím, že tenis v Chlumčanech určitě přežije i další kulatá výročí.     

 

                                                            Ing. Ivo Regner

                                                      předseda oddílu tenisu

 

 

Vybrané fotografie z oslav 20. výročí vzniku tenisového oddílu najdete ve Fotoalbu v záložce Ostatní - Oslava 20 let TO.