Jdi na obsah Jdi na menu
 


Knihy pro tenisové labužníky

19. 2. 2011

 

KNIHY PRO TENISOVÉ LABUŽNÍKY
 
V roce 2010 se na českém knižním trhu objevily hned 2 velmi zajímavé tenisové tituly, které jistě zaujmou všechny fanoušky tenisových hvězd současnosti i nedávné minulosti. Jedná se o následující knihy:
 
 
OPEN - OTEVŘENÁ ZPOVĚĎ
 
Jedná se o autobiografii jednoho z nejlepších tenistů všech dob Andre Agassiho (nar. 1970, profesionálně hrál tenis v letech 1986 - 2006). Kniha nabízí jedinečný pohled do zákulisí vrcholového tenisu. Agassi se šokující otevřeností popisuje svůj tenisový i soukromý život od raného dětství, kdy ho stejně jako předtím jeho sourozence přivede tyranský otec k tenisu a nutí dennodenně trénovat. Z Andreho vyroste zázračné tenisové dítě, k tomuto sportu však cítí hlubokou nenávist. Kniha obsahující 416 stran textu a několik černobílých fotografií byla v době vydání v USA zařazena mezi 10 mezi nejlepších knih roku 2009.
Cena v kamenném obchodě je 398 Kč, přes internet je možné ji zakoupit i za nižší cenu. 
 
 
 
René Stauffer: TENISOVÝ GÉNIUS ROGER FEDERER a jeho příběh
 
Životní dráha sympatické megahvězdy Rogera Federera a fascinující pohled za kulisy profesionálního tenisu - příběh vypráví švýcarský sportovní novinář René Stauffer, jeden z nejlepších znalců Rogera Federera. V knize najdete všechny důležité zastávky, všechny výstižné výroky vyslovené Federerem nebo vyslovené jinými o Federerovi. Chronologicky je popsaný vzestup mimořádně talentovaného, ale nespoutaného teenagera až k postavě elegantního tenisového suveréna. Kniha obsahuje 287 stran textu, množství statistických údajů o dosažených výsledcích a celé tenisové kariéře zřejmě nejlepšího světového tenisty všech dob i několik barevných fotografií.
Cena v kamenném obchodě je 349 Kč, přes internet je možné ji zakoupit i výhodněji.