Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace z VČS tenisového oddílu 5. 1. 2024

7. 1. 2024

Informace z výroční členské schůze

tenisového oddílu

TJ Keramika Chlumčany 5. 1. 2024

 

Účast: M.Ježek, M.Kozel, F.Losch, M.Marák, V.Matýs st., V.Matýs ml., I.Regner, J.Vaněček, M.Veit, M.Lokajíček, N. Lokajíčková, E. Regnerová, K. Kuchár

Hosté: V.Štejrová (OÚ), M.Samek (FO - předseda TJ), Z.Vlna (BO), M.Chladová (SPV)

Omluveni: K.Hodinář, J.Koláček, I.Milotová, R.Vacovský, Z.Vaňous

 

Zahájení

V úvodu byli přivítáni všichni přítomní členové oddílu (včetně vybraných zástupců z tenisové školičky) a hosté, kteří byli seznámeni s programem VČS.

 

Zpráva o činnosti tenisového oddílu v r. 2023

Předseda oddílu I.Regner zhodnotil rok 2023 jako jeden z nejdůležitějších, když se ve spolupráci s obcí podařilo realizovat jeden ze zásadních úkolů - prodloužení tenisových kurtů v souladu s požadavky pravidel tenisu, o což se zasloužila především firma V.P.O. KOVO s.r.o. jako vítěz výběrového řízení. Ocenil přitom také aktivitu členů oddílu, kteří odpracovali 134 brigádnických hodin zejména při rozhozu a válcování drobného kameniva ke zpevnění povrchu kurtu č. 1. V důsledku dodatečných úprav došlo k odložení několika obvyklých akcí v červnu a červenci (exhibice družstev, turnaj dětí ZŠ a veteránů). V srpnu a září 2023 oddíl zorganizoval turnaje neregistrovaných tenistů jednotlivců pro muže i ženy - Chlumčany Cup ve čtyřhře (vítězové F.Šambergr a P.Verner) a ve dvouhře (vítěz J.Koláček), Women Cup (vítězka I.Milotová) a Mix Cup (vítězové J.Sušánka a P.Kleinová). Neuspokojivé byly výsledky obou týmů Chlumčan v Davis Cupu neregistrovaných hráčů - A-tým (kapitán Vacovský) po prohraném barážovém utkání sestoupil ze 2. do 3. divize a B-tým (kapitán Veit) ve 4. divizi zůstal bez výhry poslední. Tenisová výuka mládeže pod vedením trenéra 3. třídy M. Veita v rámci tenisové školičky probíhala obvykle 3 - 4 dny v týdnu v období od května a účastnilo se jí 9 dětí.  Odtrénováno bylo cca 100 tréninkových hodin. TO eviduje ke dni 1. 1. 2024 celkem 57 členů. Předseda oddílu vzpomenul na oslavy 50. narozenin členů TO M.Ježka a M.Kozla a rovněž na nečekané úmrtí A.Levory (minuta ticha). Hlavním zdrojem financování v roce 2023 byly příjmy od 5 sponzorů, členské příspěvky byly vybrány ve výši 3.100 Kč - jejich výše se oproti roku 2022 nezměnila (muži 600 Kč, ženy a dorost 200 Kč, mládež do 14 let bez příspěvků). Oddíl byl finančně podpořen také podílem na neinvestiční dotaci poskytnuté TJ z rozpočtu obce Chlumčany. Oddíl tenisu publikoval příspěvky o své činnosti v Chlumčanském občasníku č. 75 - 78, průběžně vede oddílové kroniky. Hlavním zdrojem informací jsou webové stránky www.tenischlumcany.estranky.cz (fungují již 16 let). Tenisté uspořádali v průběhu loňského roku také 2 zájezdy za tenisem - grandslamový turnaj French Open 29. 5. - 3. 6. 2023 a letecký zájezd na závěrečný turnaj Davis Cupu do Málagy ve dnech 21. - 23. 11. 2023, spojený s krátkou návštěvou Gibraltaru. 

Na závěr zprávy o činnosti bylo vyjádřeno poděkování všem členům oddílu i příznivcům tenisu za jejich obětavou práci během roku 2023 a přání pevného zdraví v roce 2024.

 

Zpráva o hospodaření oddílu v r. 2023

Podle zprávy zpracované hospodářem TO K. Hodinářem bylo hospodaření oddílu celkem vyrovnané, když výdaje za rok 2023 byly pouze o 1.179 Kč vyšší než příjmy. Hlavními příjmovými položkami byly finanční příspěvky od sponzorů za pronájem reklamní plochy ve výši 20 000 Kč, dále dotace poskytnuté z prostředků TJ (25 000 Kč), startovné do turnajů pořádaných TO a členské příspěvky. Výdaje byly realizovány především na údržbu a investice do areálu v době rekonstrukce kurtů (nákup a dovoz antuky a kameniva, nářadí k úpravě kurtů - hrabla, kartáče, nová plachta na oplocení mezi kurty atd.), dále na nákup pohárů, trofejí aj. věcných cen do turnajů, nákup tenisových míčů, občerstvení účastníků turnajů apod. Ke dni 31. 12. 2023 měl oddíl tenisu v pokladně k dispozici finanční prostředky ve výši 8.226 Kč.

 

Návrh a volba delegátů za TO na VH TJ 

Na výroční schůzi byli zvoleni delegáti, kteří budou zastupovat oddíl tenisu na volební valné hromadě spolku TJ Keramika Chlumčany (její termín nebyl zatím stanoven). - M.Marák, M.Veit a V.Matýs st. (náhradník F.Losch).

 

Vyhodnocení soutěže „Tenista roku 2023“

V soutěži o „Tenistu roku 2023“ bylo následující pořadí: 

Pořadí

Jméno

Body

1.

VEIT Michal

85

2.

KOLÁČEK Jiří

79

3.

MARÁK Michal

73

4.

KOZEL Miloslav

61

5.

LOSCH František

52

Tenisté na 1. - 3. místě obdrželi obvyklé trofeje s tenisovým míčkem + věcné ceny (tenisové knihy).

Drobné věcné ceny převzali rovněž mladí členové tenisové školičky Michala Veita - Matyáš Lokajíček, Natálie Lokajíčková, Ema Regnerová a Kamil Kuchár.

 

Diskuze

V rámci diskuze vystoupila většina z přítomných hostů, kteří kromě pozitivního hodnocení provedené rekonstrukce kurtů a práce s mládeží v rámci tenisové školičky popřáli oddílu a jeho členům pevné zdraví a hodně úspěchů v roce 2024.

V.Štejrová ocenila kvalitu práce při realizaci akce prodloužení kurtů, iniciativu členů oddílu při jejich dokončení, pokračování tenisové školičky pro mládež a zmínila rovněž úroveň vedených oddílových kronik.

M.Samek je rád, že tenisová školička stále funguje a vyjádřil přesvědčení, že lze ještě vylepšit zázemí kurtů (zavedení elektřiny do pergoly, příp. lavičky ve svahu nad kurty apod.).  

J.Vaněček lituje, že v obci není kromě salonků v KD jiné vhodné místo ke konání větších akcí, kritizoval uzavření tělocvičny v ZŠ v době mezi vánočními svátky i menší účast členů TO na VČS. Rekonstrukce sálu a restaurace v KD se stále oddaluje a členové BO musí trénovat a hrát v nevyhovujících podmínkách na různých místech. Podle starostky nemá ZŠ finanční prostředky k zaplacení školníka, který by mohl zajistit otevření tělocvičny mezi svátky. K rekonstrukci KD vysvětlila problémy při zadání veřejné soutěže, o niž mají zájem i velké firmy z ČR i SR (např. Metrostav, Geosan, Swietelsky aj.). Obec soutěží již od listopadu 2023 s tím, že termín pro podání nabídek je stanoven do 30.4.2024 a práce by měly být dokončeny v prosinci 2025.   

 

Usnesení z VČS

Výroční schůze tenisového oddílu TJ Keramika Chlumčany, uskutečněná dne 5. 1. 2024:

a) bere na vědomí:

-

zprávu předsedy TO o činnosti tenisového oddílu TJ za rok 2023

-

zprávu hospodáře TO o hospodaření oddílu za rok 2023

-

jména členů delegovaných za TO na volební valnou hromadu TJ

 v roce 2024 (M.Marák, V.Matýs st. a M.Veit, náhradník M.Zoubek)

-

vyhodnocení soutěže o „Tenistu roku 2023“

b) ukládá výboru tenisového oddílu svolat v březnu t. r. členskou schůzi s tímto programem:

  • volba nového výboru TO na období 2024 - 2028
  • projednání podmínek členství v TO pro rok 2024
  • stanovení termínů konání oddílových akcí v roce 2024
  • stanovení termínů brigád pro rok 2024

 

V Chlumčanech dne 7. 1. 2024

Zapsal: Ivo Regner