Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace z VČS tenisového oddílu 21.2.2020

25. 2. 2020

Informace z výroční členské schůze

tenisového oddílu TJ Keramika Chlumčany

21.2.2020

 

Účast: K.Hodinář, M.Ježek, J.Koláček, R.Kott st., M.Marák, V.Matýs st., V.Matýs ml.,, I.Regner, M.Švátora, J.Vaněček, M.Veit

 

Hosté: V.Štejrová (OÚ), M.Samek (TJ + FO)

 

Zahájení

 

V úvodu byli přivítáni všichni přítomní členové oddílu, včetně hostů, kteří byli seznámeni s programem VČS.

 

Zpráva o činnosti tenisového oddílu v r. 2019

 

Předseda oddílu I.Regner informoval o členské základně oddílu - k 1.1.2020 je evidováno 64 členů (převážně dospělých). V r. 2019 byla zachována výše členských příspěvků u mužů (600 Kč) i v ostatních kategoriích - ženy a dorost 200 Kč, mládež do 14 let bez příspěvků. Hlavním zdrojem financování byly příjmy od 4 sponzorů - vyjádřeno poděkování přítomným zástupcům firem Mipeva v.o.s. a V.P.S. KOVO s.r.o. za jejich finanční a věcnou podporu. Členové TO odpracovali celkem 70 brigádnických hodin při úpravě kurtů a jejich okolí, k větším investicím do areálu nedošlo. Oceněna byla dobrá spolupráce s ostatními oddíly v rámci TJ (např. spolupráce s BO při pořádání vánočního turnaje ve stolním tenisu) a také plnění předvolebních slibů nového vedení obce – dme 16.10.2019 byl na základě darovací smlouvy proveden převod pozemků ve sportovním areálu v Chlumčanech z TJ na obec za účelem možnosti provedení budoucí modernizace tohoto areálu. Na převedené pozemky byla dne 18.2.2020 s obcí uzavřena smlouva o výpůjčce, která garantuje dlouhodobě jejich využívání spolkem TJ Keramika Chůumčany ke sportovní činnosti. Oddíl tenisu publikoval 4 příspěvky o své činnosti v Chlumčanském občasníku, průběžně vede kroniky a hlavním zdrojem informací o činnosti TO je web www.tenischlumcany.estranky.cz. Sportovní výsledky - v okresním Davis Cupu neregistrovaných hráčů skončil A-tým Chlumčan v I. divizi soutěže na 2. místě a B-tým na   4. místě. Turnaj neregistrovaných tenistů Chlumčany Cup vyhrál ve dvouhře dospělých S.Havlíček ze St. Plzence, ve dvouhře veteránů do 55 let D.Mach a nad 55 let S.Havlíček     a ve čtyřhře dvojice M.Marák, M.Miarko. V turnaji žen Women Cup byla nejlepší I.Milotová, která vyhrála i v Mix Cupu smíšených párů s M.Kozlem. V Maty Cupu zvítězil deblový pár M.Kozel a K.Hodinář, v turnaji žáků ZŠ byli nejlepší J.Volf a S.Šambergrová. M.Veit získal licenci trenéra tenisu 3. třídy. Oceněny byly i výsledky chlumčanských tenistů (R.Kott st., M.Marák, J.Koláček, M.Kozel, J.Vaněček, M.Švátora) na turnajích neregistrovaných hráčů pořádaných tenisovými kluby či oddíly v Dobřanech, Starém Plzenci apod. V roce 2019 bylo odehráno 6 žebříčkových zápasů - vítězem žebříčku se stal M.Marák. Během roku se celkem 6 členů oddílu zúčastnilo zájezdů za tenisem - turnaj žen J + T Banka Prague Open v Praze, 3 dny na grandslamovém turnaji French Open v Paříži a víkendový letecký zájezd na Turnaj mistrů v Londýně. Na závěr zprávy byla vzpomenuta kulatá výročí členů oddílu v r. 2019 (M.Marák, V.Matýs) a všem zúčastněným bylo popřáno pevné zdraví, hodně sportovních úspěchů i zážitků s tenisem v dalším roce.    

 

 Informace o hospodaření oddílu v r. 2019

 

Zprávu o výsledcích hospodaření oddílu za rok 2019 přednesl hospodář oddílu R.Kott. Příjmy oddílu byly o 3 451 Kč vyšší než výdaje. Hlavními příjmovými položkami byly finanční příspěvky od sponzorů (pronájem reklamní plochy), členské příspěvky a startovné do turnajů pořádaných TO. Prostředky byly vynaloženy cca z poloviny na nákup cen do turnajů a zbytek na údržbu a provoz areálu. Také pro rok 2020 je počítáno s vyrovnaným rozpočtem.  

 

Návrh a volba delegátů za TO na VH TJ 

 

Na schůzi byli hlasy všech přítomných členů zvoleni delegáti, kteří budou TO zastupovat na volební valné hromadě spolku TJ Keramika Chlumčany dne 22. 4. 2020 - V. Matýs st., M.Marák a M.Zoubek (náhradník M. Veit).

 

Vyhodnocení nejlepších tenistů v roce 2019

 

V soutěži o „Tenistu roku 2019“ se umístili na prvních 5 místech: 

 

1.místo

MARÁK Michal

83 bodů

2.místo

MIARKO Martin

54 bodů

3.místo

KOZEL Miloslav

51 bodů

4.místo

KOLÁČEK Jiří

47 bodů

5.místo

KOTT Robert

45 bodů

 

Jako nejlepší tenisoví veteráni byli oceněni J.Vaněček a M.Švátora a na závěr bylo vyjádřeno poděkování R.Kottovi za dlouhodobý výkon funkce hospodáře TO od roku 2003 (jeho funkci v TO přebírá K.Hodinář).  

 

Diskuze - různé

 

V rámci diskuze vystoupili:

 

Mgr. V.Štejrová (starostka Chlumčan) informovala o dlouhodobých záměrech při přestavbě sportovního areálu a na základě jednání s architekty za účasti zástupců FO a TO představila prvotní nákres budoucí možné podoby sportovního a kulturního areálu, který obdrželi zástupci TJ k připomínkám a který bude podkladem pro vypracování studie využití celého objektu. U stávajících 2 tenisových kurtů se počítá s jejich prodloužením - nikoli však pouze jižním směrem, ale rovnoměrně na jižní i severní straně o cca 3 metry (nedostatečné výběhy za základními čarami), dále se zbouráním a postavením nové tenisové zdi s možností jejího využití z vnějšku kurtů. Prioritou obce je vybudování kulturního zázemí pod fotbalovým hřištěm - amfiteátr pro návštěvníky hudebních akcí (využití též jako letní kino) s přilehlou restaurací (též pro návštěvníky fotbalových utkání) a vybudování nové tribuny se šatnami a dalším potřebným zázemím (WC, sprchy apod.).    

 

M.Samek (zástupce TJ a FO) přivítal skutečnost, ýe oddíl tenisu má nového trenéra tenisu 3. třídy (M.Veit) a vyjádřil přesvědčení, že se v Chlumčanech podaří po mnoha letech oživit práci s mládeží. Oddíl počítá s provedením náboru dětí v ZŠ i prostřednictvím sociálních sítí se zahájením výuky tenisu cca od června t.r.

 

J.Vaněček (předseda BO) informoval o výroční členské schůzi badmintonistů 28.3.2020, jejíž součástí budou též oslavy 55. výročí založení oddílu. Upozornil rovněž na potřebu zapojit do výuky mládeže více trenérů (možnost získat dotační prostředky od MŠMT) a podělil se o zkušenosti z BO, který má 7 - 8 trenérů, kteří se pravidelně účastní doškolování.

 

K,Hodinář jako člen komise pro rekonstrukci kulturního domu v Chumčanech se vyjádřil k možnosti celoročního využití velkého sálu v KD pro sportovní účely - počítá se se zachováním stávajícího balkonu, prostory sálu jsou dostatečné pro 2 - 3 badmintonová hřiště (na tenisový kurt však zde není dostatek místa). Pro sportovce by měl být zřízen samostatný vchod (z boku) a počítá se i s dostatečným zázemím (toalety, sprchy, šatny). Mgr. Štejrová tuto informaci doplnila o popis stavu všech dalších objektů v KD, včetně plánovaného přesunu obecního úřadu do rekonstruovaných kanceláří, čímž dojde k uvolnění prostor pro mateřskou školu.     

 

Usnesení z VČS

 

Výroční schůze tenisového oddílu TJ Keramika Chlumčany, uskutečněná dne 21.2.2020:

 

a) bere na vědomí:

-

zprávu předsedy TO o činnosti tenisového oddílu TJ Keramika Chlumčany za rok 2019

-

zprávu hospodáře TO o hospodaření oddílu za rok 2019

-

jména členů delegovaných za TO na valnou hromadu TJ Keramika 22.4.2020 (V.Matýs st., M.Marák a M.Zoubek, náhradník M.Veit)

-

vyhodnocení soutěže o „Tenistu roku 2019“

 

b) ukládá výboru tenisového oddílu svolat na březen 2020 členskou schůzi s tímto programem:

  • projednání podmínek členství v TO a termínů brigád pro rok 2020

  • volba členů výboru TO na období let 2020 - 2024

  • sestavení nominace A-týmu a B-týmu Chlumčan na okresní Davis Cup 2020

  • stanovení termínů konání oddílových akcí v roce 2020

     

     

     

    V Chlumčanech dne 25.2.202

 

         Zapsal: Ivo Regner