Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace z členské schůze TO 29.3.2019

30. 3. 2019

Informace pro členy oddílu tenisu

TJ Keramika Chlumčany

z jednání členské schůze

tenisového oddílu 29.3.2019

 

Účast: K.Hodinář, J.Koláček, R.Kott, M.Marák, I.Regner, M.Švátora, J.Vaněček, M.Veit

 

1) Podmínky členství v TO pro rok 2019

 

Členská schůze schválila dne 29.3.2019 podmínky členství v TO pro rok 2019.

Výše ročního základního příspěvku zůstává ve všech věkových kategoriích stejná jako v roce 2018 - muži starší 18 let - 600 Kč, ženy, dorostenci a dorostenky - 200 Kč, manželky členů oddílu, studenti a studentky do 26 let po 100 Kč, udržovací přípěvek 200 Kč a děti, které jsou členy jiných oddílů a využívají i kurty v Chlumčanech - 200 Kč. Od placení příspěvku jsou osvobozeni žáci a žačky do 14 let, vítěz turnaje Chlumčany Cup 2018 ve dvouhře Marák a finalista ve čtyřhře Koláček. Základní členské příspěvky jsou splatné do 30.4.2019. Při neodpracování plného počtu hodin (muži 8 hodin, dorostenci 4 hodiny) vzniká povinnost zaplatit po tomto datu za každou chybějící hodinu dodatečný příspěvek - muži 75 Kč, dorostenci 50 Kč a studenti (od 15 do 18 let) 25 Kč.

Nečlenové oddílu (cizí hráči) starší 14 let mohou hrát na kurtech, jsou-li volné a zaplatí-li sazbu za použití kurtu 100 Kč/hod. (1 kurt na dobu 1 hodiny).

Podmínky pro využívání tenisových kurtů při pořádání celodenních akcí byly schváleny v r. 2010 na dobu neurčitou a pro rok 2019 se nemění - výše nájemného za rezervaci 1 kurtu na celý den je 500 Kč (je-li pořadatelem člen TO), resp. 1.000 Kč (jde-li o soukromou akci pořádanou nečlenem oddílu).

 

V úplném znění jsou „Podmínky členství v TO TJ Keramika Chlumčany pro rok 2019“ zveřejněny na

internetové stránce oddílu www.tenischlumcany.estranky.cz

(v záložce „Podmínky členství v TO“).

 

2) Termíny brigád, úkoly při úpravách tenisového areálu

 

Brigády na kurtech – konají se dopoledne o sobotách či nedělích, v případě potřeby individuálně i mimo víkendy. Úvodní brigáda proběhne 6.4. (zodpovídá Regner), 7.4. (Koláček), 13.4. (Kott), 14.4. (Matýs), 20.4. (Nechutný), 27.4. (Zoubek) a 28.4.2019 (Marák). Uvedené osoby zodpovídají za organizací brigád a evidenci hodin v sešitu. Počet hodin odpracovaných členy bude průběžně aktualizován na webu TO v záložce Aktuality. Brigády budou vyhodnoceny ke dni 30.4.2019.    

Úkoly při údržbě a úpravě tenisového areálu jsou pro rok 2019 následující:

  • Vytrhání staré trávy, shrabání a odvoz trávy a listí (multikára obce)

  • Zválcování kurtů (traktůrek) - projedná M.Zoubek s novým správcem P.Romem

  • Dovoz 6 tun antuky (2 multikáry) z Plzně - dopravu s OÚ projedná I.Regner
  • Sesmykování povrchu obou kurtů
  • Položení umělých čar, rozhození nové antuky, ruční uválcování

  • Upevnění plachet mezi kurty a reklamních panelů sponzorů

  • Natažení tenisových sítí na oba kurty

  • Napojení hadice k postřiku kurtů

  • Prověření funkčnosti nářadí k údržbě kurtů, zámků a klíčů

  • Úklid místnosti pro tenisové potřeby a tenisové klubovny

  • Údržba keřů podél kurtů (střih, zalévání)

  • Aktualizace tenisové vývěsky

    Další práce na vylepšení areálu (mezistěna mezi oběma kurty + instalace posuvných dveří při vstupu na kurt) provede dle časových možností firma V.P.O. KOVO s.r.o.

    Přítomní členové byli informováni o převzetí výroby a prodeje antuky v Plzni - Božkově pí Koubíkovou (po úmrtí pana Blažka) - cena volně ložené antuky pro rok 2019 činí 2.200 Kč/tunu (dle dohody na VV TJ 20.3.2019 bude faktura hrazena přímo z účtu TJ v rámci neinvestiční dotace z rozpočtu obce, poskytované na hlavní činnost TJ). 


3) Návrhy na novou podobu sportovního areálu

 

Členové TO byli informováni o probíhajícím jednání TJ s obcí Chlumčany (starostka Mgr. Štejrová) ve věci předání nemovitosti TJ (pozemků a staveb) do vlastnictví obce (darovací smlouvu již 14.3.2019 odsouhlasilo zastupitelstvo obce). V návaznosti na to  bude ukončena nájemní smlouva k pozemkům, které má TJ od obce Chlumčany pronajaty a současně dojde mezi obcí a TJ k uzavření smlouvy o výpůjčce, podle níž obec jako vlastník přenechá specifikované pozemky TJ k bezplatnému užívání za účelem podpory sportovních a tělovýchovných činností oddílů TJ na delší dobu (bude ještě projednáno s obcí). Uzavření darovací smlouvy a následná smlouva o výpůjčce budou schváleny na valné hromadě TJ dne 17.4.2019.

Návrhy na přestavbu sportovního areálu - obec po nabytí nemovitého majetku od TJ počítá s vypracováním studie budoucího využití celého sportovního areálu s maximální účastí sportovců na jeho budoucí podobě (architekt MSc. Vladimíra Vaníková). Cílem je proměnit areál v nový sportovní a společenský prostor s důstojným sociálním zázemím pro sportovce i všechny návštěvníky. Na základě požadavku pí starostky z VČS TO byly projednány konkrétní možnosti využití sportovního areálu oddílem tenisu. Výsledkem diskuze je preference varianty ponechání 2 tenisových kurtů na stávajícím místě s provedením jejich revitalizace a prodloužením kurtů směrem ke vstupním vratům do sportovního areálu o cca 5 - 6 metrů (výběhy za základními čarami jsou oproti pravidlům tenisu o 1,30 metrů kratší) a případné vybudování 3. kurtu v místě za stávající nádrží (vrtem) s tím, že TO by po rekonstrukci stávajícího objektu šaten č.p. 295 tyto prostory využíval jako zázemí pro pořádání svých akcí (klubovna - schůzovní místnost, sprchy, sociální zařízení apod.). Další možnou variantu, tj. výstavbu 3 nových kurtů na navážce pod travnatým fotbalovým hřištěm se sdílením společného zázemí v tribuně pro fotbalový oddíl i pro tenisty považují tenisté za finančně náročnější a nepříliš praktickou. Při realizaci této varianty je nutné řešit problém využití stávajícího objektu šaten (potřebuje rekonstrukci v každém případě), pergoly i prostor dnešních kurtů se zámkovou dlažbou apod. Stavba nafukovací víceúčelové haly v místě kurtů se nám zdá neekonomická (velmi drahý provoz).    

 

4) Okresní Davis Cup družstev 2019 - losování, soupisky

 

Losováni zápasů DC neregistrovaných hráčů v okrese Plzeň.jih proběhne dne 4.4.2019 od 16:00 hod. v Plzni (TK Prazdroj) za účasti předsedy TO I.Regnera. DC by se měl hrát ve 2 výkonnostních divizích - oba naše týmy by měly nastoupit v I. divizi. Při losování je třeba předat předběžné soupisky hráčů. Herní systém (tj. termíny a počet utkání) bude stanoven až na místě podle počtu přihlášených družstev. Součástí pravidel bude rozlosování a termíny jednotlivých utkání - v průběhu dubna budou zveřejněny na oddílovém webu (v záložce Okresní DC) a též na webu DC Plzeň-jih (dcplzen-jih@seznam.cz), kde budou zveřejněny i soupisky všech zúčastněných týmů. Kromě toho obdrží všichni nominovaní členové obou týmů Chlumčan e-mailem rozpis jednotlivých utkání doma i venku. 

Soupisky družstev - kapitánem A-týmu zůstává M.Marák, dalšími hráči jsou J.Koláček, M.Kozel a M.Miarko. B-tým povede M.Švátora, dalšími hráči jsou P.Černý, R.Kott a D.Mach. Oba kapitáni soupisky doplní do 3.4.2019 (především o údaje o datu nar. a bydlišti nových hráčů).

 

5) Stanovení termínů akcí oddílu v roce 2019

 

Byly odsouhlaseny termíny konání turnajů pořádaných TO: 

SO 22.6.2019 - turnaj dětí ZŠ Chlumčany (dle dohody se ZŠ)

SO 20.7.2019 - Chlumčany Cup v singlu veteránů (nad 50 let)

SO 10.8.2019 - Chlumčany Cup v deblu

SO 7.9.2019 - Chlumčany Cup v singlu dospělých

SO 28.9.2019 - Women Cup (turnaj žen) + Mix Cup (smíšené čtyřhry)

Akce jsou zahrnuty do Plánu akcí TJ Keramika Chlumčany na rok 2019 (zveřejněn na oddílovém webu v záložce „Aktuality“) a budou zde průběžně doplňovány o turnaje pořádané ostatními oddíly či kluby (ihned po zaslání pozvánky). 

Tenisové zájezdy - ve dnech 28.5. - 1.6.2018 se uskuteční na grandslam Roland Garros (4 účastníci), v úvahu připadá též návštěva Turnaje mistrů mužů v singlu a deblu v Londýně (předběžný termín 15. - 17.11.2019 s účastí na semifinále 16.11.2019 + prohlídkou Londýna).  

 

6) Aktuality ze života TO

 

Valná hromada spolku TJ Keramika Chlumčany - na VH dne 17.4.2019 je nezbytná účast 3 delegátů za zvolených na VČS TO (M.Marák, V.Matýs, M.Zoubek) - nutno schválit příslušné smlouvy mezi TJ a obcí (viz bod 3).  

Tenisové míče - i letos lze zakoupit pro členy TO u p. Barocha (ZČTS) míče Wilson US Open nebo Wilson Australian Open za dotované ceny (cena 1 dózy se 4 míči je 100 Kč).

Smlouvy se sponzory - informace o uzavření sponzorské smlouvy na r. 2019 (pronájem reklamní plochy), nyní je jednáno s firmou LuHoP, s.r.o. M.Marák informoval o možnosti poskytnutí sponzorského daru pro turnaj dětí ZŠ.

Změna ve výboru TO - s ohledem na rezignaci O.Vokouna byl jako nový člen výboru TO schválen K.Hodinář.

Okresní přebory jednotlivců (mládeže a dospělých) - dle ZČTS proběhnou 13. -14.4.2019 v kategoriích dospělí, dorost, mladší žáci a starší žáci (pořadatelé a konkrétní termíny budou sděleny při losování DC 4.4.2019 a následně budou zveřejněny na webu TO (záložka Aktuality - Plán činnosti TO).  

 

 

 

 

V Chlumčanech dne 30.3.2019

 

 

     Zapsal: Ing. Ivo Regner

  předseda tenisového oddílu